View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Dec 12, 2017 9:24 pm



Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next
 AGC Plugin 
Author Message
Member
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2012 9:43 pm
Posts: 37
Location: Australia
Medals: 13
RadioBot Owner (2) Feature Requester (5)
Helper (1) Longevity (5)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post AGC Plugin
Fillydelphia Radio would love to see an AGC plugin, to keep all audio at the same volume when played through the AGC. This will keep us from having to gain our music manually before uploading.

_________________
http://fillydelphiaradio.net/
The best P0N-3 Music

Image


Fri Nov 01, 2013 2:42 am
Profile WWW
Member
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2012 9:43 pm
Posts: 37
Location: Australia
Medals: 13
RadioBot Owner (2) Feature Requester (5)
Helper (1) Longevity (5)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
I found some source code for an AGC DSP here: https://github.com/music-dsp-collection ... e-dynamics

No idea how to use it to build a potential plugin though...

_________________
http://fillydelphiaradio.net/
The best P0N-3 Music

Image


Tue Nov 12, 2013 6:27 am
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 16, 2008 1:58 pm
Posts: 448
Medals: 18
Administrator (1) Plugin Developer (1)
RadioBot Owner (1) Helper (1)
Longevity (14)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
If you just want the volume at the same level there is already a volume normalizer plugin that does that.

_________________
You can also contact me via email or instant messenger, links are at the bottom of this post.


Tue Nov 12, 2013 10:33 am
Profile YIM WWW
Member
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2012 9:43 pm
Posts: 37
Location: Australia
Medals: 13
RadioBot Owner (2) Feature Requester (5)
Helper (1) Longevity (5)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
It really doesn't work....
I'm not sure why, but even when enabled, all the songs are at different volumes. It would also be handy to use with the !relay option, as some of our content is voice, and can be very quiet.

Shouldn't this also have an effect on the DJ proxy thing?

_________________
http://fillydelphiaradio.net/
The best P0N-3 Music

Image


Tue Nov 12, 2013 11:18 am
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 16, 2008 1:58 pm
Posts: 448
Medals: 18
Administrator (1) Plugin Developer (1)
RadioBot Owner (1) Helper (1)
Longevity (14)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
No, the DJ proxy doesn't run through AutoDJ or transcode or anything.

I attached a DSP made from that SimpleCompressor code you can test (Windows build anyway).


Attachments:
dsp_simple_dynamics.zip [4.97 KiB]
Downloaded 479 times

_________________
You can also contact me via email or instant messenger, links are at the bottom of this post.
Tue Nov 12, 2013 12:34 pm
Profile YIM WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 16, 2008 1:58 pm
Posts: 448
Medals: 18
Administrator (1) Plugin Developer (1)
RadioBot Owner (1) Helper (1)
Longevity (14)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
I uploaded the source code for Linux/Windows now in the downloads section at www.shoutirc.com

_________________
You can also contact me via email or instant messenger, links are at the bottom of this post.


Tue Nov 12, 2013 1:35 pm
Profile YIM WWW
Member
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2012 9:43 pm
Posts: 37
Location: Australia
Medals: 13
RadioBot Owner (2) Feature Requester (5)
Helper (1) Longevity (5)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
WEW!

Shouldn't you, like, get 2x on your Plugin Developer badge?

Also, the Linux one doesn't have a Makefile?

Or is that the CMakeLists.txt?

_________________
http://fillydelphiaradio.net/
The best P0N-3 Music

Image


Tue Nov 12, 2013 4:17 pm
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 16, 2008 1:58 pm
Posts: 448
Medals: 18
Administrator (1) Plugin Developer (1)
RadioBot Owner (1) Helper (1)
Longevity (14)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
Yeah, it's the CMakeLists.txt.
On Linux, type:

cmake .
make

and it will compile it.

_________________
You can also contact me via email or instant messenger, links are at the bottom of this post.


Tue Nov 12, 2013 4:38 pm
Profile YIM WWW
Member
User avatar

Joined: Wed Feb 08, 2012 9:43 pm
Posts: 37
Location: Australia
Medals: 13
RadioBot Owner (2) Feature Requester (5)
Helper (1) Longevity (5)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
The bot loaded the plugin normally, showed no errors.

Audio was completely unaffected.

Back to the drawing board :/

_________________
http://fillydelphiaradio.net/
The best P0N-3 Music

Image


Mon Nov 25, 2013 12:52 pm
Profile WWW
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Oct 16, 2008 1:58 pm
Posts: 448
Medals: 18
Administrator (1) Plugin Developer (1)
RadioBot Owner (1) Helper (1)
Longevity (14)
IRCBot Version I Use: v5
IRCBot Platform: Linux/Ubuntu
Post Re: AGC Plugin
Are your songs at very different levels? Normalizers, etc., will only amplify so much so they don't cause distortion.

_________________
You can also contact me via email or instant messenger, links are at the bottom of this post.


Mon Nov 25, 2013 3:00 pm
Profile YIM WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.